Aftrap ‘Akkervogelgebied Reuselsche Heide’

Hooge Mierde, 21 juni 2016

Op de eerste dag van de zomer van 2016 kwamen geinteresseerde grondeigenaren bijeen om te luisteren naar de mogelijkheden voor agrarisch natuurbeheer in het gebied ‘Reuselsche Heide/Beleven’. De opkomst was niet groot, maar degenen die, ondanks de wateroverlast, wel gekomen waren hebben een boeiende avond kunnen beleven.

Monique Leesberg, voorzitter ANV Kempenland, opende de avond met de wens dat de zomer van 2016 iets goed mag maken van het onstuimige voorjaar.

Saskia Duijves, vice voorzitter ANB Midden Brabant, mocht daarna het spits afbijten met haar uitleg over de werking van de Collectieven. Zij gaf ook tips:

‘Ga kijken op de website van het collectief:  anbbrabant.nl en kijk naar de mogelijkheden op jouw land.’

en ‘ voor deelname aan ANLb moet je lid zijn van het Collectief (100,- euro), maar leden van ANV Kempenland (25,- p/j) krijgen 100% korting. Wees wijs en schrijf je in bij je ANV.’

‘Werkgroep Vogelbescherming Reusel-de Mierden’ was met 6 man sterk aanwezig om uitleg te geven over hun werk en de resultaten toe te lichten. Piet Peijs deed het woord.

 

Nelis Klaasen, veldmedewerker ANLb, gaf daarna een presentatie over het ‘Leefgebied Akkervogels op Zand (AOZ) Reuselsche Heide’. Hij gaf aan welke pakketten agrarisch natuurbeheer hier mogelijk zijn, compleet met voorwaarden en tarieven. Aantrekkelijk aan de regeling is dat die voor 5 jaren zekerheid van inkomen biedt, daarna kan nog eens voor 6 jaren bijgetekend worden.

 

Na afloop dronken we samen nog iets op de goede start van het AOZ Rielsche Heide.

Bent u ook geinteresseerd?

Als u ons een berichtje stuurt (info@anvkempenland.nl) met uw emailadres dan kunnen wij u de informatie toesturen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.