NIL coach te gast na ALV van ANV Kempenland

  1. kwaliteit van bodem en water verbeteren
  2. biodiversiteit benutten en kringlopen sluiten
  3. zorgdragen voor een aantrekkelijk landschap
De zaal reageerde levendig met vragen en zo werd duidelijk dat aanmelding in dit stadium vooral orienterend is. In een keukentafelgesprek met een ondernemerscoach kan duidelijk worden waar je motivatie zit en hoe je kansen liggen. Op basis daarvan kun je besluiten of je verder kunt/wilt.

Wim vertelt over zijn bijzondere bedrijf

De avond werd besloten met een portret van de bijzondere boerderij van Wim, Hariette en Lina van Roessel, waar we te gast waren. Hier zijn ze niet bang voor vernieuwing! Voor de gelegenheid was de boerderijwinkel open voor de gasten. ‘Wat moeten wij nu doen om in aanmerking te komen voor ondersteuning met NIL ?’ Wel, het is de kunst om te vormen naar een economisch rendabel bedrijf met inzet van de volgende drijfveren.
  1. kwaliteit van bodem en water verbeteren
  2. biodiversiteit benutten en kringlopen sluiten
  3. zorgdragen voor een aantrekkelijk landschap
De zaal reageerde levendig met vragen en zo werd duidelijk dat aanmelding in dit stadium vooral orienterend is. In een keukentafelgesprek met een ondernemerscoach kan duidelijk worden waar je motivatie zit en hoe je kansen liggen. Op basis daarvan kun je besluiten of je verder kunt/wilt.

Wim vertelt over zijn bijzondere bedrijf

De avond werd besloten met een portret van de bijzondere boerderij van Wim, Hariette en Lina van Roessel, waar we te gast waren. Hier zijn ze niet bang voor vernieuwing! Voor de gelegenheid was de boerderijwinkel open voor de gasten. Toon is niet bang voor duidelijke uitspraken. Zo stelt hij dat wie melk drinkt ook vlees zou moeten eten en dat je eigen mest het beste werkt op je eigen bedrijf. En evenzo geeft Toon aan dat het streven naar groei behoort bij het oude model, terwijl balans, rust en kwaliteit meer bij natuurinclusief denken passen. Maar je moet niet bang zijn voor vernieuwing. ‘Wat moeten wij nu doen om in aanmerking te komen voor ondersteuning met NIL ?’ Wel, het is de kunst om te vormen naar een economisch rendabel bedrijf met inzet van de volgende drijfveren.
  1. kwaliteit van bodem en water verbeteren
  2. biodiversiteit benutten en kringlopen sluiten
  3. zorgdragen voor een aantrekkelijk landschap
De zaal reageerde levendig met vragen en zo werd duidelijk dat aanmelding in dit stadium vooral orienterend is. In een keukentafelgesprek met een ondernemerscoach kan duidelijk worden waar je motivatie zit en hoe je kansen liggen. Op basis daarvan kun je besluiten of je verder kunt/wilt.

Wim vertelt over zijn bijzondere bedrijf

De avond werd besloten met een portret van de bijzondere boerderij van Wim, Hariette en Lina van Roessel, waar we te gast waren. Hier zijn ze niet bang voor vernieuwing! Voor de gelegenheid was de boerderijwinkel open voor de gasten. Aansprekende voorbeelden, waarbij Toon de melkkoe inzet als referentie, luister maar eens mee: Zuinig zijn op je organische stof, dat is de sleutel voor de vitaliteit van je bodemleven, het hele scala van kever en regenworm tot de kleinste bodemorganismen. Onderschat ze niet, er werkt een leger met een massa van 5-30 koeien ondergronds aan je bodemkwaliteit. En als de bacterien zich lekker voelen, dan is je bodem in orde. Dat is eigenlijk niet anders dan in de pens van een koe. Toon is niet bang voor duidelijke uitspraken. Zo stelt hij dat wie melk drinkt ook vlees zou moeten eten en dat je eigen mest het beste werkt op je eigen bedrijf. En evenzo geeft Toon aan dat het streven naar groei behoort bij het oude model, terwijl balans, rust en kwaliteit meer bij natuurinclusief denken passen. Maar je moet niet bang zijn voor vernieuwing. ‘Wat moeten wij nu doen om in aanmerking te komen voor ondersteuning met NIL ?’ Wel, het is de kunst om te vormen naar een economisch rendabel bedrijf met inzet van de volgende drijfveren.
  1. kwaliteit van bodem en water verbeteren
  2. biodiversiteit benutten en kringlopen sluiten
  3. zorgdragen voor een aantrekkelijk landschap
De zaal reageerde levendig met vragen en zo werd duidelijk dat aanmelding in dit stadium vooral orienterend is. In een keukentafelgesprek met een ondernemerscoach kan duidelijk worden waar je motivatie zit en hoe je kansen liggen. Op basis daarvan kun je besluiten of je verder kunt/wilt.

Wim vertelt over zijn bijzondere bedrijf

De avond werd besloten met een portret van de bijzondere boerderij van Wim, Hariette en Lina van Roessel, waar we te gast waren. Hier zijn ze niet bang voor vernieuwing! Voor de gelegenheid was de boerderijwinkel open voor de gasten. Toon weet de aandacht goed vast te houden met voorbeelden die hij rechtstreeks uit de praktijk haalt en hij is in staat om snelle rekensommetjes te maken, die meteen een beeld geven van de impact van een wijziging in de bedrijfsvoering. Aansprekende voorbeelden, waarbij Toon de melkkoe inzet als referentie, luister maar eens mee: Zuinig zijn op je organische stof, dat is de sleutel voor de vitaliteit van je bodemleven, het hele scala van kever en regenworm tot de kleinste bodemorganismen. Onderschat ze niet, er werkt een leger met een massa van 5-30 koeien ondergronds aan je bodemkwaliteit. En als de bacterien zich lekker voelen, dan is je bodem in orde. Dat is eigenlijk niet anders dan in de pens van een koe. Toon is niet bang voor duidelijke uitspraken. Zo stelt hij dat wie melk drinkt ook vlees zou moeten eten en dat je eigen mest het beste werkt op je eigen bedrijf. En evenzo geeft Toon aan dat het streven naar groei behoort bij het oude model, terwijl balans, rust en kwaliteit meer bij natuurinclusief denken passen. Maar je moet niet bang zijn voor vernieuwing. ‘Wat moeten wij nu doen om in aanmerking te komen voor ondersteuning met NIL ?’ Wel, het is de kunst om te vormen naar een economisch rendabel bedrijf met inzet van de volgende drijfveren.
  1. kwaliteit van bodem en water verbeteren
  2. biodiversiteit benutten en kringlopen sluiten
  3. zorgdragen voor een aantrekkelijk landschap
De zaal reageerde levendig met vragen en zo werd duidelijk dat aanmelding in dit stadium vooral orienterend is. In een keukentafelgesprek met een ondernemerscoach kan duidelijk worden waar je motivatie zit en hoe je kansen liggen. Op basis daarvan kun je besluiten of je verder kunt/wilt.

Wim vertelt over zijn bijzondere bedrijf

De avond werd besloten met een portret van de bijzondere boerderij van Wim, Hariette en Lina van Roessel, waar we te gast waren. Hier zijn ze niet bang voor vernieuwing! Voor de gelegenheid was de boerderijwinkel open voor de gasten. Toon Jansen, coach voor NatuurInclusieve Landbouw (NIL), kwam voor het thema na de ALV, om de achtergronden en de mogelijkheden met NIL toe te lichten. Behalve leden waren er ook bedrijfsadviseurs, op onze uitnodiging Toon weet de aandacht goed vast te houden met voorbeelden die hij rechtstreeks uit de praktijk haalt en hij is in staat om snelle rekensommetjes te maken, die meteen een beeld geven van de impact van een wijziging in de bedrijfsvoering. Aansprekende voorbeelden, waarbij Toon de melkkoe inzet als referentie, luister maar eens mee: Zuinig zijn op je organische stof, dat is de sleutel voor de vitaliteit van je bodemleven, het hele scala van kever en regenworm tot de kleinste bodemorganismen. Onderschat ze niet, er werkt een leger met een massa van 5-30 koeien ondergronds aan je bodemkwaliteit. En als de bacterien zich lekker voelen, dan is je bodem in orde. Dat is eigenlijk niet anders dan in de pens van een koe. Toon is niet bang voor duidelijke uitspraken. Zo stelt hij dat wie melk drinkt ook vlees zou moeten eten en dat je eigen mest het beste werkt op je eigen bedrijf. En evenzo geeft Toon aan dat het streven naar groei behoort bij het oude model, terwijl balans, rust en kwaliteit meer bij natuurinclusief denken passen. Maar je moet niet bang zijn voor vernieuwing. ‘Wat moeten wij nu doen om in aanmerking te komen voor ondersteuning met NIL ?’ Wel, het is de kunst om te vormen naar een economisch rendabel bedrijf met inzet van de volgende drijfveren.
  1. kwaliteit van bodem en water verbeteren
  2. biodiversiteit benutten en kringlopen sluiten
  3. zorgdragen voor een aantrekkelijk landschap
De zaal reageerde levendig met vragen en zo werd duidelijk dat aanmelding in dit stadium vooral orienterend is. In een keukentafelgesprek met een ondernemerscoach kan duidelijk worden waar je motivatie zit en hoe je kansen liggen. Op basis daarvan kun je besluiten of je verder kunt/wilt.

Wim vertelt over zijn bijzondere bedrijf

De avond werd besloten met een portret van de bijzondere boerderij van Wim, Hariette en Lina van Roessel, waar we te gast waren. Hier zijn ze niet bang voor vernieuwing! Voor de gelegenheid was de boerderijwinkel open voor de gasten. We werden verwelkomd met koeienvlaaien, op de boerderij ‘de Regte Heijden. De algemene ledenvergadering was informatief en leverde gen verrassingen op. Toon Jansen, coach voor NatuurInclusieve Landbouw (NIL), kwam voor het thema na de ALV, om de achtergronden en de mogelijkheden met NIL toe te lichten. Behalve leden waren er ook bedrijfsadviseurs, op onze uitnodiging Toon weet de aandacht goed vast te houden met voorbeelden die hij rechtstreeks uit de praktijk haalt en hij is in staat om snelle rekensommetjes te maken, die meteen een beeld geven van de impact van een wijziging in de bedrijfsvoering. Aansprekende voorbeelden, waarbij Toon de melkkoe inzet als referentie, luister maar eens mee: Zuinig zijn op je organische stof, dat is de sleutel voor de vitaliteit van je bodemleven, het hele scala van kever en regenworm tot de kleinste bodemorganismen. Onderschat ze niet, er werkt een leger met een massa van 5-30 koeien ondergronds aan je bodemkwaliteit. En als de bacterien zich lekker voelen, dan is je bodem in orde. Dat is eigenlijk niet anders dan in de pens van een koe. Toon is niet bang voor duidelijke uitspraken. Zo stelt hij dat wie melk drinkt ook vlees zou moeten eten en dat je eigen mest het beste werkt op je eigen bedrijf. En evenzo geeft Toon aan dat het streven naar groei behoort bij het oude model, terwijl balans, rust en kwaliteit meer bij natuurinclusief denken passen. Maar je moet niet bang zijn voor vernieuwing. ‘Wat moeten wij nu doen om in aanmerking te komen voor ondersteuning met NIL ?’ Wel, het is de kunst om te vormen naar een economisch rendabel bedrijf met inzet van de volgende drijfveren.
  1. kwaliteit van bodem en water verbeteren
  2. biodiversiteit benutten en kringlopen sluiten
  3. zorgdragen voor een aantrekkelijk landschap
De zaal reageerde levendig met vragen en zo werd duidelijk dat aanmelding in dit stadium vooral orienterend is. In een keukentafelgesprek met een ondernemerscoach kan duidelijk worden waar je motivatie zit en hoe je kansen liggen. Op basis daarvan kun je besluiten of je verder kunt/wilt.

Wim vertelt over zijn bijzondere bedrijf

De avond werd besloten met een portret van de bijzondere boerderij van Wim, Hariette en Lina van Roessel, waar we te gast waren. Hier zijn ze niet bang voor vernieuwing! Voor de gelegenheid was de boerderijwinkel open voor de gasten. We werden verwelkomd met koeienvlaaien, op de boerderij ‘de Regte Heijden. De algemene ledenvergadering was informatief en leverde gen verrassingen op. Toon Jansen, coach voor NatuurInclusieve Landbouw (NIL), kwam voor het thema na de ALV, om de achtergronden en de mogelijkheden met NIL toe te lichten. Behalve leden waren er ook bedrijfsadviseurs, op onze uitnodiging Toon weet de aandacht goed vast te houden met voorbeelden die hij rechtstreeks uit de praktijk haalt en hij is in staat om snelle rekensommetjes te maken, die meteen een beeld geven van de impact van een wijziging in de bedrijfsvoering. Aansprekende voorbeelden, waarbij Toon de melkkoe inzet als referentie, luister maar eens mee: Zuinig zijn op je organische stof, dat is de sleutel voor de vitaliteit van je bodemleven, het hele scala van kever en regenworm tot de kleinste bodemorganismen. Onderschat ze niet, er werkt een leger met een massa van 5-30 koeien ondergronds aan je bodemkwaliteit. En als de bacterien zich lekker voelen, dan is je bodem in orde. Dat is eigenlijk niet anders dan in de pens van een koe. Toon is niet bang voor duidelijke uitspraken. Zo stelt hij dat wie melk drinkt ook vlees zou moeten eten en dat je eigen mest het beste werkt op je eigen bedrijf. En evenzo geeft Toon aan dat het streven naar groei behoort bij het oude model, terwijl balans, rust en kwaliteit meer bij natuurinclusief denken passen. Maar je moet niet bang zijn voor vernieuwing. ‘Wat moeten wij nu doen om in aanmerking te komen voor ondersteuning met NIL ?’ Wel, het is de kunst om te vormen naar een economisch rendabel bedrijf met inzet van de volgende drijfveren.
  1. kwaliteit van bodem en water verbeteren
  2. biodiversiteit benutten en kringlopen sluiten
  3. zorgdragen voor een aantrekkelijk landschap
De zaal reageerde levendig met vragen en zo werd duidelijk dat aanmelding in dit stadium vooral orienterend is. In een keukentafelgesprek met een ondernemerscoach kan duidelijk worden waar je motivatie zit en hoe je kansen liggen. Op basis daarvan kun je besluiten of je verder kunt/wilt.

Wim vertelt over zijn bijzondere bedrijf

De avond werd besloten met een portret van de bijzondere boerderij van Wim, Hariette en Lina van Roessel, waar we te gast waren. Hier zijn ze niet bang voor vernieuwing! Voor de gelegenheid was de boerderijwinkel open voor de gasten.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.