Themamiddag Bloemrijke bermen en pleisterplaatsen in gemeenten van Regio Hart van Brabant

Nieuws van Food4bees  

In het najaar van 2016 zijn Food4Bees, gemeente Tilburg, gemeente Waalwijk en Platform Langstraat gestart met de uitvoering van het project Bloemrijke bermen en pleisterplaatsen in regio Hart van Brabant. Binnen deze twee gemeenten en ook bij gemeenten Dongen en Heusden heeft men geschikte locaties op het oog die de komende maanden omgevormd gaan worden tot bloemrijke bermen en andere bijvriendelijke groene plekken.

 

Het uitwisselen van kennis en ervaring over het bijvriendelijk inrichten van openbaar groen locaties is een belangrijke bron voor inspiratie. Daarom organiseren we een themamiddag: Bloemrijke bermen en pleisterplaatsen, aanleg en beheer van bijvriendelijke vegetaties. Tijd: Dinsdag 9 mei om 13 uur (tot 17 uur) Locatie: Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder, Schoolstraat 19, 5165 TR Waspik. Een paar onderwerpen die zeker de revue zullen passeren zijn: het vergroten van de biodiversiteit van wegbermen, het aanpassen van het huidige beheer met de juiste beheermaatregelen, het kiezen van de geschikte bloemenmengsels en methoden van inzaaien van bloemenmengsels. De themamiddag is bedoeld voor medewerkers ontwerp, aanleg en beheer openbaar groenbeheer bij gemeenten én voor geïnteresseerde vrijwilligers van natuur- en milieuwerkgroepen die in overleg met gemeenten actief zijn in het beheer van openbaar groenlocaties.

Spreker is Roelof Jan Koops, adviseur bij Cruydt Hoeck – wilde bloemenzaden. Hij gaat in op de do’s and don’ts bij aanleg en onderhoud van bloemrijke vegetaties. Na een inspirerende presentatie gaan we naar buiten om op locatie te kijken naar enkele bloemrijke bermen en graslanden. Er zijn geen kosten voor deelname aan de themamiddag. Het programma wordt in de 1e week van mei toegezonden.

Je kunt je alvast aanmelden bij Dion Heerkens, projectleider Food4Bees E-mail: heerkens@bionagriculture.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.