Leden-Enquete juni 2024

Na analyse van jullie input op de Algemene LedenVergadering konden wij een gerichte vragenlijst samenstellen om voor te leggen aan de leden. Met 18 reacties zijn wij niet ontevreden, al had het meer mogen zijn. Wat gaan we doen met de resultaten?

In elk geval geeft de enquete de richting aan waar de belangstelling van het agrarisch natuurbeheer in Kempenland op dit moment naar uitgaat. Deze koers is de leidraad voor het activiteitenprogramma voor de vereniging.

Het liefste samen naar buiten

Welke vorm van kennisoverdracht stellen de leden van ANV Kempenland het meest op prijs? Voor de meeste activiteiten gaan jullie liever naar buiten dan dat je een tekst doorneemt. Een combi van veldbezoek en presentatie heeft de voorkeur. Voor infoteksten gaan de handen minder op elkaar. Er klinkt ook een appèl voor het uitnodigen van burgers bij de activiteiten.

Belangstelling voor nieuw en voor oud

Transitiegewassen hebben jullie belangstelling. Er is veel beweging in dat circuit en de kennis groeit. De vraag gaat uit naar een presentatie op locatie. Het begrip is wel dermate breed dat wij ons nog eens moeten beraden over de invulling.

Jullie aandacht voor Randenbeheer blijft en daarbij is veldbezoek favoriet. Dat treft, want het collectief organiseert een veldbezoek in Leefgebied Akkers op Zand Reusel, op dinsdagavond 26/8. Uitnodiging volgt.

Natuurbegrazing

Misschien heeft het thema bij de ALV jullie belangstelling aangewakkerd, maar natuurbegrazing is natuurlijk ook actueel. Jullie voorkeur gaat uit naar een bedrijfsbezoek met presentatie.

 

Bodem en bodemleven

Verschillende aspecten van Bodemgezondheid hebben een plusje. Dat zien we ook in onderzoeken en in de media. Vooral de toepassing van ruige stalmest kan op jullie belangstelling rekenen. Daarbij spreekt een presentatie op locatie jullie het meest aan. Het thema Voedselbos, dat eveneens goed scoort, past daar goed bij.

En verder

Verder worden genoemd: een instructie/demo over het Beheer van Poelen, een presentatie op locatie over Streekproducten, een opfrisbeurt over STILA en een bezoek aan een Tuinder. Opvallend was dat de wandelingen en fietstochten weinig bijval kregen. Dat laten we maar even voor wat het is.

Welkome feedback

Het bestuur is blij met de input op de ALV en met de resultaten van de enquete. Zo kunnen we met ons programma beter aansluiten bij wat er leeft in ANV Kempenland. Dank voor jullie inbreng!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.