Goed Boeren Conferentie 2016

Uitnodiging Goed Boeren-conferentie 2016    

De landbouw is volop in beweging. Steeds meer boeren zien het belang in van nieuwe manieren van werken om hun bedrijf duurzaam en levensvatbaar te maken. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het lastig kan zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Wat is belangrijk, waar liggen kansen, waar speel je op in en wat past bij je?

Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is, organiseert het netwerk Goed Boeren samen met de Brabantse Milieufederatie op vrijdag 26 februari een conferentie voor en door boeren over de vernieuwing van de Brabantse landbouw. De kennis die de boeren uit het netwerk hebben opgedaan delen zij graag met hun collega-boeren die bezig zijn met de transitie naar duurzame en vernieuwende vormen van landbouw, of daarmee aan de slag willen gaan.

Grijp je kans en meld je aan om je tijdens deze conferentie vanuit verschillende invalshoeken te laten informeren en inspireren en!

Programma:
10.00 – 10.30 uur: inloop met koffie en thee
10.30 – 10.45 uur: opening door Nol Verdaasdonk (directeur Brabantse Milieufederatie)
10.45 – 11.15 uur: lezing door Pieter van Geel (oud-gedeputeerde Brabant en oud-staatssecretaris)
11.15 – 12.30 uur: eerste ronde workshops
12.30 – 13.30 uur: lunch
13.30 – 14.45 uur: tweede ronde workshops
14.45 – 15.15 uur: plenaire afsluiting
15.15 – 16.00 uur: borrel

Locatie:

De Gruyter Fabriek, Veemarktkade 8, 5222 AE ’s-Hertogenbosch

Het netwerk Goed Boeren bestaat uit een aantal boeren die concrete stappen hebben gezet op het pad van vernieuwing en verduurzaming van de landbouwsector. Dit netwerk is opgericht om onderling kennis uit te wisselen en andere boeren in transitie handvaten te kunnen bieden bij de uitdagingen die zij tegenkomen in de transitie naar duurzamere vormen van landbouw.

 

Toelichting workshops:
1. Nieuwe financieringsbronnen en verbinding met maatschappij
(Rob Denissen van de Piet van Meintjes Hoeve in Heukelom en Jos Keizers uit Liessel)
2. Vermarkting van eigen producten (Jan van Baast van Lekker’nei in Oirschot en Hans Corsten van          Livar uit Limburg)
3. Productontwikkeling en samenwerking (Ralph Hack uit Dinteloord en Janine Keller den Dunnen uit Lage Zwaluwe)
4. Samenwerking met natuur (Sjaak Sprangers uit Kaatsheuvel en Jack Verhulst uit Etten-Leur)
5. Eiwitproductie (Arno Baaijens uit Hoogeloon en Erik van Oosterhout, kaasmaker uit Made)
6. Agroforestry (Wim en Harriëtte van Roessel)

Het netwerk Goed Boeren bestaat uit een aantal boeren die concrete stappen hebben gezet op het pad van vernieuwing en verduurzaming van de landbouwsector. Dit netwerk is opgericht om onderling kennis uit te wisselen en andere boeren in transitie handvaten te kunnen bieden bij de uitdagingen die zij tegenkomen in de transitie naar duurzamere vormen van landbouw.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.