Warme kennismaking met Brabants Particulier Grondbezit

Lage Mierde, 16 november 2022

Op uitnodiging van René de Bont waren Nelis Klaasen en Monique Leesberg, namens ANV Kempenland, te gast bij de ledenvergadering van BPG Vereniging Landelijk Brabant. Een mooie gelegenheid om nader kennis te maken en het werk van ANV’s en Collectieven eens onder de aandacht te brengen bij de particuliere grondbezitters.

Kennismaking

Een volle zaal geïnteresseerde leden van BPG luisterden op de mooie zolder van ‘Voor Anker’ geboeid naar de mogelijkheden die met De Brabantse Collectieven en met de ANV’s binnen het bereik van landgoedeigenaren kunnen komen. Nelis moedigde de aanwezigen aan om evt. plannen met de veldcoördinator te bespreken.

‘On’-bekendheid

Ondanks de vele raakvlakken bleek slechts een kwart van de leden in de zaal bekend te zijn met het werk van de ANV’s. Misschien omdat landgoedeigenaren op hun natuurgronden meer met de SNL-regeling te maken hebben. Hun agrarische percelen verpachten zij vaak aan boeren. Als het om een langjarig pachtcontract gaat dan kan de pachter de ANLb-, AWb- en STILA-regelingen zelf aanvragen.

Dieper induiken

Er is zoveel mogelijk met agrarisch natuurbeheer!!! Desgewenst duiken we daar nog eens verder in met elkaar.

Samen wandelen

De vergadering werd afgesloten met een wandeling over Landgoed Wellenseind. Een goede gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan in een mooi decor. Rondom de herberg ‘Voor Anker’ zijn tal van fraaie landschapselementen gerealiseerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.